Gilla oss på FacebookX
Gilla oss på Facebook för att ta del av alla spännande nyheter!

  • Uppdaterad kunskap från ledande profiler
  • Se spännande tävlingar
  • Besök Fitnessfestivalen med ca 200 utställare
  • Workshops
  • Inspirerande föreläsningar

PT-dagarna
27 – 28 november 2015

Årets PT-dagar avhålls i Stockholm under Fit for Life WKND.

För dig som vill hålla dig uppdaterad kring det allra senaste inom träning!
Föreläsningar och workshops av toppklass.

  • Inregistrering den 27 november 09.00 – 09.45. Ingång via huvudentrén till Stockholmsmässan, där du erhåller din deltagarbadge.
  • Du måste vara registrerad  för deltagande. Antingen genom att uppvisa en biljett från Ticnet, alternativt att du har anmält dig genom någon av våra samarbetspartners, eller blivit fakturerad av arrangören.
  • Samtliga  föreläsningar och workshops sker i föreläsningssal F1,  i direkt anslutning till Fit For Life Weekend.
  • I biljetten ingår frukostfika, lunch två dagar och champagnemingel (fredag).  Fritt inträde till Fitnessfestivalen och Fit For Life Weekend, med ca 400 utställare.

OBS: Biljetter kan köpas från den 25 augusti!

Privatperson:
Du kan köpa din biljett på Ticnet

Klubbägare/egen företagare:
Om du önskar att bli fakturerad, måste du boka en plats genom vårt kontaktformulär.

Pris: 1 995 kr + moms
Totalt pris inkl moms blir  2 495 kr  + Ticnets serviceavgift.
Vid fakturering är priset 1995 kr + 25% moms, samt faktureringsavgift 50:-

__

Se vår film från PT-dagarna 2013 här

Presentation av föreläsare och program 2014

Detta program kommer att kompletteras vartefter.

Moderator PT-dagarna 2014: Donnie Lygonis, affärsutvecklingscoach, KTH

Donnie SC Lygonis arbetar till vardags på KTH Innovation i Stockholm där han hjälper forskare och studenter göra affärer på sina resultat och idéer. Som tränare firar Donnie 20 år som instruktör 2014 och har arbetat på flera olika gymkedjor genom åren. Donnies kombinerar gärna hälsa och affärer, hans senaste egna innovationsprojekt är den nyttigare glassen LOHILO Proteinglass, samt The Fitness Internet, en marknadsplats för personlig träning online. Mer om Donnie finns att läsa på Linkedin.

Fredag den 28 november

09.30Våga sälja hälsa för PT: Så bokar du in precis så mycket du vill!
Max Söderpalm, säljtränare

Jobbar du inom hälso- eller träningsbranschen och har svårt att våga sälja? Våga sälja hälsa för PT är en föreläsning med en av Sveriges bästa säljcoacher, Max Söderpalm.
Knyter det sig i magen när du ska be kunden köpa av dig? Och struntar du ofta i att sälja den där produkten, tjänsten eller extra PT-timmen som din kund skulle må bra av, för att sedan bli besviken över att du inte ens försökte. Här får du alla råd du behöver för att bli av med säljrädslan och istället bli branschens bästa säljare. Med en säker och väl genomarbetad säljpresentation, med självförtroende när du ska ställa avslutsfrågan och med exakt koll på när det är bäst läge att ge kunden din presentation. Oavsett om du behöver sälja mer för att din PT-verksamhet ska gå runt eller för att chefen har gett dig en budget, så får du i den här föreläsningen alla goda råd du behöver för att bli av med säljrädslan och istället bli branschens bästa säljare. Var med på en föreläsning med massor av inspiration, konkreta råd och skratt!

Fakta om Max Söderpalm: Han är en av Sveriges mest bokade säljtränare och författare till åtta böcker om försäljning.
Hans senaste bok ”Våga sälja hälsa” har blivit mycket väl mottagen. Han är också känd för böckerna ”30 sätt att göra affärer”, ”Det är i backarna man rycker” och ”Den rätta gnistan”. Max föreläsningar kännetecknas av energi, inspiration och konkreta verktyg. Så nu är det dags för dig som PT att inspireras: ”Våga sälja hälsa – Så bokar du in precis så mycket du vill och bli branschens bästa säljare inom hälsa, skönhet och träning.”

Anna Staffansson10.30 Vad är det vi tränar: skuldra, axel eller skulderblad?
Anna Staffansson, The Academy, är leg sjukgymnast  och specialist inom OMT (ortopedisk manuell terapi), akupunktur, MAQ, FMS (funktional moment screen) SEMA (selective functional movement assessment), Performance Matrix m.m.

Skuldran är en av kroppens mest komplexa leder. Det krävs ett symfoniliknande samarbete av muskler tillsammans med en bra hållning för att optimera träningen och prestationen och samtidigt hålla sig fri ifrån axelskador. Anna ger dig under workshopen insikt i hur hon som sjukgymnast utvecklar idrottare utifrån sin kunskap och mångåriga erfarenhet. Här får du viktiga redskap att använda i träningen av dina kunder. Anna är legitimerad sjukgymnast sedan 1997 och vidareutbildad inom idrottsmedicin, OMT (ortopedisk manuell terapi), akupunktur, MAQ, FMS (funktional moment screen) SEMA (selective functional movement assessment), Performance Matrix m.m. Anna har arbetat som sjukgymnast för det alpina damlandslaget, Anja Pärson, Ski Team Sweden, School of Golf och Team Tylösand. Hon har en lång praktisk erfarenhet från motions- och idrottsskador både från privat klinik i Göteborg, samt som sjukgymnast på både elit- och landslagsnivå. Idag äger och driver hon företaget Aktiv Rehab i Halmstad. Du möter även Anna på The Academys utbildning till personlig tränare.

11.30 – 13.00 Lunch i restaurang Estrad

Kristina Andersson13.00 Kostknepen som gör skillnad på din kunds resultat
Kristina Andersson, The Academy, är näringsfysiolog (fil mag i nutrition), inspiratör och författare till ett flertal böcker inom området kost och hälsa bland annat ”Isodieten”, ”Äta Träna Leva” och ”Diabetes – du kan själv påverka”.
Att kosten är en viktig del för att få full effekt av sin träning är ingen nyhet men hur ska man tänka för att göra det smart? Hur hjälper du din kund att tajma matintaget till träningen för att få optimal återhämtning och bästa möjliga utväxling av styrketräning eller uthållighetsträning? Precis som det går att periodisera träning för att nå nya nivåer går det att periodisera kosten. Få en inblick i vad detta handlar om för allt från motionär till elitidrottare. Kristina är även flitigt anlitad som kostexpert i tv och tidningar. Hennes drivkraft ligger i fascinationen över hur vi genom vårt sätt att leva kan påverka funktionen på vår fantastiska kropp.

13.50 Stark Snabb och Skadefri
Andreas Öhgren, Årets PT 2013

Andreas ”Det är Andreas som ”bygger upp NHL-svenskarna” Öhgren är Årets PT 2013 och har jobbat som personlig tränare i Stockholm sedan 1998. Andreas har med åren rotat sig allt mer i den holistiska träningsfilosofin. Det innebär att han ser din form, hälsa och prestationsförmåga som ett resultat av din livsstil som helhet – hur du tränar, äter, sover, jobbar, tänker och prioriterar. Ena stunden leder han funktionella styrkepass för 200 deltagare på något event. I nästa stund föreläser han om sin träningsfilosofi för 250 ishockeytränare, för hockeyförbundets räkning. Och däremellan drar han till Nordamerika och förbereder sina spelare, däribland Daniel Landeskog,  inför OS. Det har skrivits spaltmeter om Andreas de senaste åren, På denna länk hittar du en del av materialet.

14.45 Från vem då? Till PT-stjärna!
Jackie Kothbauer, alias Mediababe

Jackie Kothbauer är personlig varumärkesexpert. Hon hjälper stora företag, ideella organisationer och profilsstarka individer att fånga in och bygga kundrelationer på nätet. Författare till böckerna MEDIABABE och högaktuella NÄTSMART. Jackie  lär dig 10 steg för att bygga dit personliga varumärke och en lönsam kundstock genom att använda Facebook, Instagram, Youtube, bloggar, Twitter, och Whatsapp. Sno stjärnornas hemligheter och höj dit marknadsvärde genom att bli en mediahit.

15.40 Styr dina kunder rätt; Detta måste du veta om funktionella tester
Jessica Parnevik-Muth, Athletic 1080

Jessica är leg physioterapeut och personlig tränare. Hon har även flera års erfarenhet av att arbeta som sjukgymnast på en av USAs mest ansedda Idrottskliniker. Hon är med sin inspiration och sitt brinnande intresse för funktionell träning och biomekanik en mycket uppskattad föreläsare både nationellt och internationellt.

Nu finns det möjlighet att kunna testa, analysera och följa dina kunders funktionella utveckling. För att du ska kunna styra dina kunder rätt och uppnå bästa möjliga resultat så måste kundens funktionella nuläge fastställas. Vi har därför tagit fram och validerat 1080 MAP, Movement Assessment Profile, ett systematiskt testsystem av rörelsemönster som direkt återspeglar kundens fysiska prestationsförmåga. Med profilen som grund utformas effektiva och resultatinriktade träningsprogram med snabba och mätbara resultat. 1080 MAP är ett objektivt mätverktyg där både du och dina kunder följer de förbättringar som sker.

Läs mer på www.athletic1080.com och www.1080motion.com

16.40 Konditionsträning: Uppläggsoptimering för motionärer och elit.
Michail Tonkonogi, Professor i Medicinsk vetenskap, Högskolan Dalarna

Hur tränar man konditionen bäst? Ska det vara korta eller långa intervaller? Hur många mil ska man springa i veckan? Hur viktigt är det med kolhydrater egentligen? Frågorna är oändligt många liksom olika koncept och metoder som höjs till skyarna av förespråkarna och sågas ner totalt av motståndarna. Men vad säger forskningen? Professor Tonkonogi reder ut de mest centrala frågorna och begrepp runt konditions/uthållighetsträning. De senaste vetenskapliga rönen kring tränings- och kostupplägg för effektiv kombinationsträning för olika motionärer och elitidrottare belyses.

17.30 Aktiviteter & Champagnemingel på Affärsområdet

18.30 Nätverksmiddag
Middag tillsammans med klubbägare och beslutsfattare. Paneldebatt 2014, kring aktuella ämnen. Föranmälan krävs via formuläret under ”Branschdagarna”. Ange i fältet ”Övriga kommentarer” att du vill gå på middagen (495 kr + moms inkl dryckespaket) och bifoga faktureringsadress.

 

Lördag den 29 november

08.00 – 09.30 Early Morning Workout
Egen träning. Provträna på alla redskap, Affärsområdet.
Använd ingång 2, mitt emot Lisebergs huvudentré.

Christmas Abbott09.45 Eleiko Olympic Lifting Workshop med Christmas Abbott!, del 1
Christmas Abbott, del av CrossFit Headquarters Seminar Staff

Trots sin ringa storlek – 152 cm lång och 53 kilo tung – har USA-födda Christmas Abbott rönt stora framgångar inom styrkevärlden: Egen business, crossfit-atlet, olympisk lyftare, del av CrossFit Headquarters Seminar Staff och nyligen även en del av Nascars däckbytar-team.
 När hon var drygt tjugo år förändrade hon sin livsstil efter en vistelse i Irak. Det var där hon upptäckte CrossFit, som blivit hennes språngbräda till de prestationer som hon är mest känd för i dag. På American Open 2013 blev Christmas nationellt rankad som en olympisk lyftare. I år är det första året hon tävlar och hon ser fram emot att klättra i rankingen i 53-kilosklassen
.
KURIOSA: Christmas Abbott har drygt 300.000 följare på Facebook…

 

11.00 Stark Snabb och Skadefri praktik.
Andreas Öhgren, Årets PT 2013

 12.30 Lunch
Använd din lunchkupong i valfri restaurang på Festivalområdet.

Katja3

13.30 Slängda käppar och pensionerade rullatorer
Katja Ekvall och Kristoffer Sjöberg, Activage

Aktiva seniorer är en snabbt växande kundgrupp för träningsindustrin. Hur inspirerar du på rätt sätt och hur anpassas träningen efter äldres behov? Här presenteras en ny affärsmöjlighet för framtidens PT:s och friskvårdsanläggningar.
Möt Katja Ekvall, vd för Activage, som lanserar Europas första specialistutbildning inom senior fitness. 24-årige PT:n och Activage-utbildaren Kristoffer Sjöberg berättar om sina erfarenheter från den uppmärksammade 90+ gruppen på Sickla Hälsocenter.

14.00 Eleiko Olympic Lifting Workshop med Christmas Abbott!, del 2
Häng med på en fortsatt utmanande träningsresa där du får se och uppleva hur de komplexa och olympiska lyften kan ge dig ökad rörlighet, koordination, styrka och explosivitet.

15.30 Optimera din prestationsförmåga: Behöver du stretcha eller stärka?
Ali Ghelem, Athletic 1080

Ali har arbetat som fystränare sedan 1996. Sedan 2002 har han arbetat med flera professionella tennisspelare på WTA-och ATP-touren, där Robin Söderling och Robert Lindstedt har varit de mest framgångsrika. Ali blev utsedd till årets tränare 2009.
Varför mäta funktionell rörlighet och vad kan vi lära oss? Nu har du möjlighet att var med på ett funktionellt experiment! Vi testar varje deltagare med några funktionella och mätbara hopp- och rörlighetstest. Efter det kör vi ett funktionellt rörlighetspass pass på 30 min (1080MOVEMENT) följt av återtest. Frågan är, behöver du stretcha eller stärka?  Läs mer på www.athletic1080.com och www.1080motion.com

16.30 Tänk i nya banor!
Fredrik Steen och Linda Johansson

Denna Workshop ger dig nya perspektiv på hur du kan bedriva din PT-verksamhet. Genom att våga tänka annorlunda kan du leverera fantastiska resultat till dina kunder, samtidigt som du bygger en lönsam PT-verksamhet. Fredrik Steen driver PT on the run (ptontherun.se) och har med sitt egenutvecklade koncept ”Outdoor Challenge” på kort tid byggt upp en lönsam affärsverksamhet.  Du kommer att få tips på hur du genom att använda enkla, och för många helt nya, träningsredskap kan skapa utmanande, roliga och effektiva träningsupplägg. Redskapen är dessutom lätta att ta med sig och gör dig helt oberoende av lokal.
Linda Johansson är personlig tränare i eget företag, gruppträningsinstruktör, Senior Master Trainer i KettleWorX och Master Trainer för Alpha Strong sandbags – bland mycket annat. I workshopen kommer Linda att visa hur du kan använda sandsäckar med dina PT-kunder och i small group training (SGT).

NYHET! 

Missa inte Nätverksmiddagen

Du kan som deltagare på PT-dagarna i år även vara med på den stora Nätverksmiddagen klockan 18.30 i Expohallen, fredag kväll den 28 november. Här får en samtidig sammanfattning kring högaktuella ämnen inom klubbträningsindustrin. Du måste anmäla dig till middagen, senast den 23 november kl 24.00,  genom att mejla till info@scandinavianpowerwknd.se.

Ange att det gäller Nätverksmiddagen och skicka din faktureringsadressen.
Middag + dryckespaket kostar 495 kr + moms